Menu

Èxit de la 8ª manifestació antitaurina d’Algemesí

La manifestació antitaurina d’Algemesí comptà amb el suport dels diputats a Corts Fran Ferri i Juan Ponce, de la coalició Compromís, de la diputada Marina Albiol, d’EUPV, del diputat Juan Soto, del PSPV-PSOE i de l’Agustí Cerdà, d’ERPV, exdiputat i president del grup parlamentari d’ERC al Congrés.  També hi assistiren representants de Més Algemesí i d’Esquerra Unida d’Algemesí, de SI, MDT i la PCP al costat de més de 200 persones.


Començà a l’estació de ferrocarril, on Encarna Canet, presidenta d’Iniciativa Animalista, recordà el camí fet fins a la 8ª manifestació front a les intimidacions i els esforços permanents de l’Ajuntament per callar les veus que criden l'atenció sobre la barbàrie de les becerrades cadafaleres. Tingué un record pels més de 40 animals que seran torturats i matats a la setmana de bous d’Algemesí.
Finalment, Encarna Canet reclamà la celebració d’una consulta ciutadana per a que la gent del poble puga dir si vol que s’acaben les becerrades cadafaleres, i reclamà el suport de totes les forces polítiques i entitats socials a aquesta proposta.
Pel carrer Muntanya es feren dues aturades als Quatre Cantons, en record dels inicis de la manifestació antitaurina, on Wladi Morales, de la Folgança–Iniciativa Animalista d’Algemesí, tornà a tocar la Muixeranga. Al cantó del carrer València i front a la porta de la plaça de bous, tornà a fer homenatge a Baptista Borràs, l’històric antitaurí d’Algemesí, i a tota la gent que ha lluitat pel respecte als animals amb unes festes en pau. 
Wladi Morales recordà que el progrés està arribant a tots els racons on la tortura taurina està sent prohibida, com Catalunya, Equador, Nicaragua i grans ciutats com Bogotà, i que Algemesí no s’ha de quedar com l’últim reducte de la barbàrie.
S’arribà al Mercat sense cap incident. Allí, Jesús Frare de la Folgança–Iniciativa Animalista d’Algemesí llegí un comunicat d’agraïment a totes les personalitats, forces polítiques, organitzacions animalistes i persones que tornaren a estar del costat dels més febles. Insistí en la reclamació d’una consulta ciutadana per les becerrades i convocà els mitjans per a la primera nit de becerrades.
Digué que no hem de permetre atacs a la llibertat d’expressió i al dret a la informació com el que protagonitzà l’alcalde d’Algemesí Vicent Garcia, en declarar La Sexta cadena “non grata” a Algemesí. El dilluns 23 de setembre, els mitjans de comunicació han de poder informar lliurement del que són les becerrades, i mostrar al poble del País Valencià unes imatges que parlen per elles mateixes.

PLATAFORMA INICIATIVA ANIMALISTA
www.iniciativaanimalista.cat
iniciativaanimalista@gmail.comLa Folgança–Iniciativa Animalista d’Algemesí insisteix en la necessitat d’abolir les becerrades cadafaleres, com a primer pas cap a unes grans festes plenamentlliures de tortura taurina. Convoca a totes i tots a participar a la manifestació que, recordem, es celebrarà el proper dissabte, 14 de setembre, i quecomençarà a l’estació de ferrocarrils d’Algemesía les 19:30h, i convoca la premsa a acompanyar la Folgança a la primera nit de becerrades cadafaleres, el dilluns 23 de setembre, per a mostrar a la ciutadania el que són per sobre de qualsevol intent de manipulació i, sobre tot, d'ocultació.
Han intervingut Encarna Canet, presidenta d’Iniciativa Animalista, i Jesús Frare, de la Folgança–Iniciativa Animalista d’Algemesí, amb el suport del diputat a les Corts Valencianes Fran Ferri, de Compromís, i la diputada Marina Albiol, d’EUPV, Toni Infante de l'Assemblea Nacional Catalana del País Valencià, Rosa Tormo de la Plataforma Carles Pinazo, Agustí Cerdà d'ERPV, Rafel Hermógenes d’Iniciativa Animalista, Jesús Marc de l’MDT, Lorena Gabaldón del PACMA-Partit Animalista i Anna Oliver, de Solidaritat per laI ndependència–SI.

Encarna Canet ha donat a conèixer la campanya d’Iniciativa Animalista de denúncia de les becerrades cadafaleres que es fan dins de la setmana de bous. Ha remarcat que es un fet totalment diferenciat de les Festes dela Mare de Déu de la Salut, declarades patrimoni cultural immaterial de la Humanitat per la UNESCO, i que el poble valencià sent seues. Ha agraït al poble d’Algemesí que haja estat capaç de mantenir aquesta meravellosa tradició cultural durant tants segles.

Per contra, rebutgem la tortura taurina de la setmana de bous com la majoria del poble d’Algemesí, que es desvincula totalment i que, fins i tot, aprofita per a marxar de vacances quan es fan. I rebutgem encara més les becerrades cadafaleres, la paròdia de toreig on la gent de les penyes, sense capexperiència, tortura i mata xicotets vedells d’entre 1 i 2 anys, o fins i tot de menys d’un any, que per definició no es poden defensar ni causar cap perill.

La Comissió Taurina s’entesta en mantindre aquesta pràctica, oculta ala majoria de la gent del país, malgrat la divisió que s’ha generat entre les penyes i que s’ha manifestat cada vegada que han votat sobre el manteniment o supressió de les becerrades. Per tot plegat, les organitzacions que donen suport a la manifestació demanen el cessament immediat d’aquesta cruel activitat.

Reclamen la convocatòria d’una consulta ciutadana vinculant a Algemesí, i fan una crida a totes les organitzacions polítiques democràtiques per a que secunden aquesta petició, que mostrarà que no es tracta d’eixa festa del patiment tan popular i arrelada entre el jovent que ens volen fer creure.

Per la seua banda, Jesús Frare ha insistit en que la setmana de bous no és una continuació de les festes, malgrat que des del mon taurí es vol aprofitar el reconeixement d’aquestes com a instrument justificatiu. Actualment, la major part de la gent que hi participa només les considera una garantia de continuïtat de la festa al carrer, amb sopars, alcohol i llargues nits de diversió.

La Folgança d’Algemesí porta 18 anys proposant unes festes alternatives, amb tots aquests al·licients i lliures del “voleu bous?” i de la tortura taurina. Des de que es constituí la Folgança animalista, la manifestació ha estat el seu principal acte, i aquest any compleix la 8ª edició malgrat els intents permanents de l’Ajuntament de prohibir-les, d’amagar-les i d’intimidar la gent assistent, amb l’ajuda de contremanifestacions taurines.

Per tot plegat, la Folgança–Iniciativa Animalista d’Algemesí insisteix en la necessitat d’abolir les becerrades cadafaleres, com a primer pas cap a unes grans festes plenamentlliures de tortura taurina. Convoca a totes i tots a participar a la manifestació que, recordem, es celebrarà el proper dissabte, 14 de setembre, i quecomençarà a l’estació de ferrocarrils d’Algemesía les 19:30h, i convoca la premsa a acompanyar la Folgança a la primera nit de becerrades cadafaleres, el dilluns 23 de setembre, per a mostrar a la ciutadania el que són per sobre de qualsevol intent de manipulació i, sobre tot, d'ocultació.

València 10 de setembre 2013

PLATAFORMA INICIATIVA ANIMALISTA
http://www.iniciativaanimalista.cat
iniciativaanimalista@gmail.com

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video
   

Medios

volver arriba

Login or Register